Over ons

De Meedenkcoaches zijn er voor alle inwoners van de gemeente Etten-Leur vanaf 18 jaar. Inwoners die een hulpvraag hebben en niet weten waar ze terecht kunnen, kunnen zich bij de Meedenkcoaches melden. Zij maken de inwoners wegwijs in alle wirwar van wetten, regels en instanties. Samen met de inwoner gaan de Meedenkcoaches op zoek naar een passende oplossing en/of verwijzen door naar de juiste hulpverlening. De Meedenkcoaches bestaan inmiddels ruim 6 jaar binnen de gemeente Etten-Leur.

Ook voor hulpverleners en vrijwilligers

Daarnaast zijn de Meedenkcoaches er ook voor hulpverleners en vrijwilligers. Hierbij kan meegedacht worden in situaties waarbij inwoners eenzaam zijn, er sprake is van financiële problemen of als er mogelijk meer speelt en het nog niet duidelijk is wat precies de oorzaak is. Als een patiënt een overbelaste mantelzorger heeft die extra ondersteuning nodig heeft of als een cliënt niet weet waar te beginnen.

De clienten/ patiënten dienen uiteraard wel toestemming voor overleg te geven. Het advies is vrijblijvend en gratis om de drempel zo laag mogelijk te houden. Zo worden de Meedenkcoaches met regelmaat benaderd door bijvoorbeeld de woonconsulenten, wmo consulenten en praktijkondersteuners van de huisarts. Hulpverleners kunnen een situatie ook anoniem met de Meedenkcoaches bespreken zodat zij kortdurend kunnen meedenken en verwijzen naar de juiste partij. Wanneer er meer nodig is en er een gesprek met de Meedenkcoach gewenst is, is toestemming van desbetreffende inwoner noodzakelijk. De hulp van de Meedenkcoaches is vrijwillig en vrijblijvend.

Wat doen de Meedenkcoaches?

Inwoners die een hulpvraag hebben op het gebied van zorg en welzijn en niet weten waar ze terecht kunnen, kunnen terecht bij de Meedenkcoaches. U kunt de Meedenkcoaches zien als een ANWB in de hulpverlening. De Meedenkcoaches zijn op de hoogte van de aanwezige voorzieningen en mogelijkheden tot ondersteuning binnen de gemeente Etten-Leur.

Stel uw vragen

U kunt uw vragen of problemen aan de Meedenkcoaches voorleggen. Samen met u onderzoekt de Meedenkcoach welke vragen er zijn. Vervolgens gaat zij samen met u opzoek naar een passende oplossing of verwijzing naar hulp.

Weet u wel waar u met uw vraag terecht kunt of bij welke instantie u moet zijn, dan hoeft u zich niet bij de Meedenkcoaches te melden.

Heeft u ondersteuning nodig, dan bent u van harte welkom!

Soms kan de Meedenkcoach u tijdens het telefoongesprek of mailcontact al direct doorverwijzen naar de juiste instantie, en soms is een persoonlijk gesprek passender. Dit kan zowel op locatie als bij u thuis, als u bijvoorbeeld minder mobiel bent.

This is a staging environment
Naam
Jouw beoordeling
Schrijf hier je beoordeling
Score
Welk cijfer geef je ons? 1 is zeer slecht, 5 is zeer goed.